Maaike voelt zich machteloos

“Ik vind het best wel moeilijk om een goede moeder te zijn”, zegt Maaike met tranen in haar ogen. Ze zit moedeloos in haar stoel. Haar schouders hangen naar beneden en ze kijkt naar de grond". 

“Wat bedoel je precies met een goede moeder?” vraag ik.

“Het lukt me gewoon niet om overal aan te voldoen. Het gaat niet goed met Rosa, haar cijfers zijn slecht op school. Iets ervan zeggen mondt altijd uit in een heftige discussie. Bovendien sta er vaak alleen voor, want Tom, mijn man, is regelmatig op zakenreis. Ik moet werken, in mijn eentje het huishouden doen, zorgen dat de boodschappen in huis zijn, het eten op tijd op tafel hebben. En ga zo maar door.

Rosa is een pittige tante

Wij willen graag dat ze dit jaar slaagt voor haar vmbo diploma, maar haar resultaten zijn ronduit slecht. Ik mag er niks van zeggen want dan schiet ze gelijk in de stress en krijg ik een grote mond. Ze is zo brutaal en respectloos de laatste tijd. Ze is veel buiten de deur en lapt alle regels aan haar laars. Daar komt bij dat ik vermoedt dat ze iets gebruikt. Ik heb geen idee wat maar ik kan haar in ieder geval niet meer bereiken. Het is alsof ik lucht voor haar ben.

Ik weet het niet meer. Ik voel me zo ontzettend machteloos, zeg me alsjeblieft wat ik moet doen om haar weer te bereiken!”

Herken jij jezelf in het verhaal van Maaike?

Voel jij je ook machteloos en verlies je de grip op je tiener?

Kom dan naar de gratis bijeenkomst ‘Grip op machteloosheid’.

Heb je interesse? Voel je uitgenodigd: Reserveer hier je plek

Meer informatie over deze bijeenkomst lees je op deze pagina.

Wij zien je graag op zondag 14 april. Tot dan!

Liefs Esther en Lize