Vergroot je invloed

De deuren van het programma ‘Vergroot je invloed’ gaan binnenkort open. Zet jezelf alvast op de early bird lijst door te mailen naar info@pittigepuber.nl 

 

Frustrerend maar toch schiet je uit je slof

Het opvoeden van een pittige puber is niet altijd gemakkelijk. Je neemt je voor om geduldig en consequent te zijn. Maar als je puber na 10 keer nog niet naar je luistert, is het bijna een onmogelijke opgave om je geduld te bewaren.

Je hoort jezelf bevelen uitdelen, kritiek leveren, schreeuwen en als politieagent optreden. Op den duur merk je dat je puber steeds meer zijn eigen gang gaat en negeert wat je zegt. Het lijkt wel dat ieder woord tegen je gebruikt wordt of leidt tot een oeverloze discussie of ruzie.

Machteloos kijk je toe hoe hij of zij onder je vingers vandaan glipt. Het baart je zorgen en geeft je het gevoel dat je gefaald hebt.

Waarom kun je je puber niet meer bereiken? Je hebt alles al geprobeerd en niets werkt…


Maar wat dan wel?

Tijd voor verandering

Vanaf nu is het niet meer nodig om jezelf nog te kwellen met het blussen van brandjes en het sussen van ruzies en conflicten.

Het is tijd om je bezig te houden met de dingen die er écht toe doen, en ervoor te zorgen dat jouw invloed weer toeneemt.

Gelukkig kun je dat doen zonder te schreeuwen, te straffen of voor politieagent te spelen.

In de training ‘Vergroot je invloed’ ga ik je daarbij helpen zodat jullie dichter naar elkaar toe groeien en je puber uit vrije wil weer met je wil samenwerken.

Jij kunt ervoor zorgen dat je puber (weer) naar je luistert, terwijl jij rustig blijft. Waardoor er meer tijd en energie overblijft om leuke dingen te doen en lol te hebben samen.

Ja, dat wil ik

Mijn belofte aan jou

Als jij gaat toepassen wat je leert in deze training:

 • Krijg je weer grip op je puber;
 • Wordt de strijdbijl begraven;
 • Is de kans groot dat je puber weer naar jou gaat luisteren;
 • Verschuift de focus van het gedrag naar de liefde voor je puber;
 • Groeien jullie dichter naar elkaar toe;
 • Keert de gezelligheid terug in huis;
 • Ontstaat er rust binnen het gezin.


Hoe ik deze belofte aan jou waar kan maken?
Ik ben hbo opgeleid tot psychosociaal- en kindertherapeut, gespecialiseerd in de ouder-kind relatie, oftewel hechtingsspecialist en in opleiding tot emotiecoach. Ik heb veel ervaring in het begeleiden van ouders. Bovendien heb ik heb zelf te maken gehad met een pittige puber. Al mijn professionele kennis en persoonlijke ervaringen zet ik in in om jou te helpen.
 

Ik ga ervoor

Esther: "Niet het veranderen van je puber maar het leren begrijpen van je puber zorgt ervoor dat je invloed toeneemt."

Zij gingen je voor:

De ouders die bij mij aanklopten hadden hetzelfde dilemma: zij hadden weinig of geen invloed meer op hun puber. Lees hier hoe ik hen geholpen heb:

Ria: ‘We zaten in een negatieve spiraal waar we niet meer uitkwamen. Mijn zoon zei tegen me: “Doe niet zo negatief, doe eens een keer positief”, maar dat kon ik niet meer. Ik dacht: als ik positief tegen hem doe, pakt hij mij helemaal in en dat gaat niet gebeuren. Maar mijn strategie heeft averechts gewerkt. Als je begripvol bent wordt je niet ingepakt maar kan je puber juist groeien.’

Jolanda: ‘Ik dacht dat hij de baas speelde en controle wilde houden. Ik was bang dat hij mij als deurmat ging behandelen als ik zou toegeven aan zijn nukken, daarom ging ik daartegen vechten. Ik heb geleerd dat het andersom werkt. Nu ik hem anders benader word ik veel meer gewaardeerd dan eerst en is het veel fijner tussen ons.’

Astrid: ‘Ik ben overstag gegaan omdat ik heb gemerkt dat deze methode werkt. Het gaf hem meer zelfvertrouwen als ik hem anders ging benaderen.’

Dat wil ik ook

 


Madelon: ‘Mijn zoon en ik leken niet dezelfde taal te spreken en onze relatie verslechterde. Esthers begeleiding vond ik heel prettig. Het was soms confronterend voor mij, omdat ze mij naar mezelf en mijn eigen gedrag liet kijken.

In plaats van direct met goedbedoelde adviezen klaar te staan, luister ik nu naar hem en probeer er gewoon voor hem te zijn. Omdat ik meer naar mezelf kijk en minder probeer te reageren, zijn er minder conflicten en meer fijne contactmomenten. Ik wil dit graag voortzetten en werken aan een goede, hechte band met mijn zoon.’

Het fijne van Esther vind ik dat haar begeleiding op liefde en verbinding gebaseerd is, niet op straffen en autoriteit.’

Mariëlla: ‘Ik ben me minder gaan bemoeien met mijn zoon waardoor ik hem het zelfvertrouwen geef dat hij het zelf kan.’

Anja: ‘Ik zag dat als ik ging meebewegen dat zij meer zelfvertrouwen kreeg en daar dankbaar voor was. Toen ben ik zelf gaan veranderen. Dit werkt beter.’

Waar haal je de tijd en energie vandaan?

Misschien klinkt dit ver weg voor jou. Want als je dagen nu bestaan uit een continue race tegen de klok, waar vind je dan de tijd en energie om hiermee bezig te zijn?

In het verleden liep ik hier ook tegenaan. Enerzijds de behoefte om grip op te krijgen op mijn zoon, anderzijds de dagelijkse besognes en stress.

Nu ik hierop terugkijk vind het ontzettend jammer dat ik me heb laten meeslepen door de dagelijkse beslommeringen, meningsverschillen en ruzies die er niet toe deden, waardoor ik minder tijd overhield voor het wel en wee van mijn zoon. En dat ik dit patroon niet eerder heb opgemerkt.

Gelukkig heb ik uiteindelijk geïnvesteerd in onze relatie, met als resultaat een betere band en meer invloed, zonder dat ik daar mijn best voor hoef te doen. En uiteindelijk levert je dat ook een hele hoop tijd en energie op.

Ik wil mijn invloed vergroten

Esther: "Niet alleen mijn puber moest veranderen. Om hem te helpen moest ik zelf ook meebewegen en oude patronen loslaten."

Voor wie?
 

Er hoeven niet eerst grote problemen te zijn om aan de slag te gaan. Onzin!
Nieuwsgierig zijn naar hoe je puber in elkaar steekt of het verlangen hebben om er meer voor je kind te zijn is genoeg.

Maar zeker als je merkt dat jij de grip aan het verliezen bent, of je puber niet meer naar je luistert is deze training geschikt voor jou. Ook als je niet zo geduldig, te moe of snel geprikkeld bent, of twijfelt over je aanpak en niet meer weet wat je moet doen is de training ‘Vergroot je invloed’ een echte aanrader.

Wat is allemaal inbegrepen bij de training?

De training staat in de leeromgeving die je kunt vinden op www.pittigepuber.nl. Met een persoonlijke code die je krijgt toegestuurd kun je inloggen en krijg je toegang tot de training. Deze is te volgen vanaf je mobiel of laptop, waar en wanneer je wilt.

Je krijgt toegang tot de online community. Een digitale plek waar ouders veilig en afgeschermd met elkaar ervaringen kunnen uitwisselen, informatie en tips kunnen delen, vragen kunnen stellen en connecten met elkaar.

Je krijgt 1 jaar toegang zodat je alle lessen kunt terugkijken zo vaak je maar wilt.

De training is opgebouwd in 5 modules. Elke module bestaat uit duidelijke leerzame video’s die nieuwe inzichten en inspiratie opleveren.

Bij iedere module krijg je een persoonlijk werkboek. Hierin vind je verdiepende vragen en oefeningen. Daarnaast is er ruimte om aantekeningen te maken zodat je het later nog eens terug kunt lezen. 

Meditatie brengt je tot rust en laat stress los. Je leert jezelf steeds beter kennen, krijgt overzicht in je leven en ontdekt hoe je met je aandacht in het hier en nu kunt blijven zodat je er helemaal voor je puber kunt zijn.

Daar bovenop krijg je de volgende bonus

 

Het E-book ‘Ben ik in beeld’ is gericht op het versterken van de onderlinge communicatie. Het sluit aan op de behoefte van je puber, zonder je eigen behoefte uit het oog te verliezen. Hiermee heb je handvatten in huis om je puber positief te benaderen en je invloed te vergroten.

De modules

Geen zware materie over hoe je moet opvoeden, maar duidelijke signalen die je helpen opmerken dat er iets gaande is, nog voordat het pittige pubergedrag teveel uit de hand loopt of volledig escaleert.

Dit krijg je:

 • 5 videolessen
 • Persoonlijk werkboek
 • Een ontspannende meditatie

Jezelf simpel en krachtig in de ‘juiste staat’ brengen. In deze module krijg je superkrachtige tools waarmee je zonder straf of dwang gemakkelijk invloed krijgt op je puber.

 • 4 videolessen
 • Persoonlijk werkboek
 • Een meditatie

Hoe je eenvoudig verbinding met je puber krijgt en herstelt, ook als je even niks van elkaar begrijpt. Een praktische manier van kijken die ervoor zorgt dat opvoeden gemakkelijker, leuker en meer ontspannen wordt.

 • 6 videolessen.
 • Persoonlijk werkboek
 • Een meditatie

De energielekken waardoor opvoeden zo zwaar kan zijn. In deze module ontdek je diepere informatie die schuilgaat onder de frustratie van, en de conflicten met je puber.

 • 6 videolessen
 • Persoonlijk werkboek
 • Een meditatie

Hoe je jezelf bij de les kunt houden als je het even niet meer weet. Maak elke dag opnieuw plezier, verbinding en nabijheid mogelijk met je puber.

 • 5 videolessen + een samenvatting
 • Persoonlijk werkboek
 • Een rustgevende meditatie

Wat andere ouders zeggen:

Nicole: ‘Eerst ging ik invullen wat goed voor hem was. Ik zei vaak: “Dat moet je zo niet doen, dat moet je zo doen.” Ik luisterde niet naar hem. Nu laat ik het meer open en stel ik vragen: “Wat kan ik voor je betekenen?” Of: “Hoe kan ik je helpen?” Dan komt hij zelf met dingen en kunnen we samen kijken of we het op kunnen lossen. Hij geeft nu zelf aan wat hij nodig heeft.’

Miranda: ‘Bij jou voel ik me goed en krijg ik altijd raad en een antwoord wat vanuit liefde komt. Geen sneer of je doet het verkeerd, of je kind is fout, maar vanuit liefde benaderd. Dat is heel prettig aan jouw werkwijze. Dankjewel daarvoor.’

Esther: 'Deze kennis had ik dolgraag willen weten voordat ik aan kinderen begon. Het maakt opvoeden een stuk gemakkelijker en je manier van kijken zachter en liefdevoller.'

Carla: ‘Naarmate ik langer door Esther gecoacht wordt, merk ik dat ik meer op zijn gevoel ga zitten en dat dat beter werkt tussen ons. Nu zeg ik: “Ik begrijp jou wel.” Dat doet onze relatie goed.’

 

Veel gestelde vragen

Heb je het gevoel dat opvoeden gemakkelijker, leuker en liefdevoller moet kunnen?

 • Ben je er aan toe dat het thuis wat soepeler verloopt?
 • Wil je in je kracht staan als opvoeder en weer energie krijgen van je puber?
 • Verlang je ernaar om van je puber te genieten, precies zoals hij of zij is?
 • Wil je leren omgaan met driftbuien?
 • Wil je minder stress en onzekerheid ervaren en meer rust, plezier en verbinding?
 • Wil je meer gezelligheid in huis en een puber die luistert?

Doe dan mee met de training ‘Vergroot je invloed.’

Zodra je je hebt aangemeld heb je direct toegang. Je kunt dus meteen aan de slag! Wil je niet gelijk starten, dan is dat ook geen enkel probleem. Het is aan jou wanneer je daadwerkelijk begint.

Iedere twee weken ontvang je een nieuwe module. Je bepaalt zelf het tempo waarin je de modules maakt. Je krijgt een jaar toegang tot het materiaal, dus je kunt de tijd nemen.

Je kunt de training op je eigen tempo, in je eigen tijd volgen. De duur van de training bedraagt 10 weken en bestaat uit 5 modules waarvan er iedere twee weken eentje vrij komt. Elke module is opgebouwd in kleine krachtige stappen die bij elkaar zo’n uurtje duren. Uiteraard hangt het van jezelf ervan af hoe intensief je aan de slag gaat met het werkboek en hoeveel je oefent om de nieuwe inzichten eigen te maken. Hoe meer tijd je besteedt aan de vragen en het toepassen van de inzichten, hoe sneller je invloed zal vergroten. Zo is de training eenvoudig te combineren met je drukke bestaan en zorg je  ondertussen toch voor blijvende verandering.

Je krijgt een jaar toegang tot al het lesmateriaal en de online community. Je bepaalt zelf wanneer je ermee aan de slag gaat. Als de training vernieuwd wordt krijg je daar automatisch ook toegang toe, zonder extra kosten.

Je volgt de training individueel en kunt hierover sparren in de online community. Dit is een afschermde plek waar je op een veilige manier persoonlijk verbinding kunt maken met andere ouders. In de groep vind je support, plezier en kun je samen groeien en connecten met andere ouders.  

Daarnaast kun je als extra bonus je vragen stellen onder de post ‘Vragen en casussen’, zodat je nooit vast komt zitten en een stok achter de deur hebt om in actie te komen en te blijven. Lees voordat je een vraag stelt eerst goed de voorwaarden waaraan de vraag moet voldoen.

In de online community kun je vragen stellen aan elkaar. Uiteraard kies je zelf of dit ook doet.

Wellicht loop je ergens tegenaan tijdens het volgen van de training. Of misschien heb je een vraag over een thema waar je niet uitkomt met je puber. Als je onder de post ‘Vragen of een casus?’ je vraag stelt zal Esther de vragen die leerzaam zijn voor iedereen er uit kiezen en deze beantwoorden in de groep. Zo kun je altijd vooruit en kom je nooit vast te zitten. Weet dus dat je terecht kunt in deze groep.

De online training, de community en bonussen staan in de online leeromgeving van Pittige puber. Je kunt inloggen via de website www.pittigepuber.nl. Je krijgt hier persoonlijke inloggegevens van. Zo heb je altijd toegang en kun je alles bekijken wanneer jij wilt.

In de werkboeken kun je aan de slag met verdiepende vragen en oefeningen. Ook is er voldoende ruimte om aantekeningen te maken. Je vindt jouw werkboek bij iedere module van de training in de leeromgeving, te downloaden in pdf.

Er zijn veel ouders die mij vertellen dat ze het jammer vinden dat ze deze informatie niet eerder tot hun beschikking hadden. Je krijgt hier inzichten waar iedere ouder iets aan heeft en het bespaart een hoop ellende voor als het pittige gedrag wel uit de hand gaat lopen. Je doet er dus je voordeel mee om zo snel mogelijk te leren wat leidt tot het vergroten van je invloed.

Deze training is geschikt voor ouders die genegen zijn om zichzelf en hun puber vanuit een ander perspectief te gaan bekijken. Ze zijn genegen tot zelfreflectie en bereid om de opgedane kennis en inzichten toe te passen in het dagelijks leven.

Deze training is niet geschikt voor ouders van pubers die te maken hebben met persoonlijkheidsstoornissen.

Je volgt de trainingen waar je maar wil, in je eigen tempo en op dagen en tijden die jou schikken.

Ja, de focus van deze training ligt op het vergroten van de invloed. Wanneer je je je invloed vergroot weet je je puber aan te moedigen om zichzelf te zijn waardoor ongewenst gedrag vermindert en gewenst gedrag toeneemt.

Investeren is altijd spannend. Bedenk dat je met deze training investeert in de ontwikkeling en groei van jezelf én je kind. Ik heb drie waardevolle vragen voor je samengesteld die je kunt overwegen voordat je de investering doet:

 1. Wat kost het?
 2. Wat levert het me op?
 3. Wat kost het als we doorgaan zoals we nu bezig zijn?

Staat je vraag er niet tussen?

En wil je toch nog meer informatie over deze training of twijfel je nog? Mail je vraag dan naar info@pittigepuber.nl.
Of zet gewoon de eerste stap. Het zal je ogen openen en verlichting geven. Beloofd!